majstorski
Predjelo spremno očas posla, a izgleda bogato: Meze sa šunkom, povrćem i puno sočnog fila biće pun pogodak
Uz slavski kolač i žito, trpeza za krsnu slavu po pravilu je puna raznih đakonija, a pre glavnog jela obično uživamo u sitnim, slanim zalogajima koji su i dekorativni i ukusni. I tu se savršeno uklapaju ove domaće rolnice!
Ako želite predjelo za slavsku trezu koje izgleda vrlo dekorativno, a sprema se brzo i lako, ove jednostavne filovane rolnice od šunke pravi su izbor.
Pune su sočnog povrća i kremastog fila, pa su istovremeno lagane i zasitne. Odlično se uklapaju uz svaku svečanu trpezu, bilo da je reč o slavi, porodičnom ručku ili prazničnoj večeri, a na stolu izgledaju kao da ste se posebno potrudili, iako su gotove za tili čas!
Sastojci:
- 1 jaje
- 300-400 g šunke u listićima (od toga pola šolje iseckati)
- 3 krompira
- 3 kašike graška
- 1 šargarepa srednej veličine
- 1 manji paradajz
- pola glavice crnog luka
- 3-5 kiselih krastavčića
- 2 kašike kisele pavlake
- so i biber po ukusu
Priprema
- Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih iseckajte i skuvajte s graškom. Ocedite vodu, pa sipajte preko hladnu da se ohladi brže.
- Skuvajte jaje, pa ga iseckajte u povrće, a potom dodajte i sitno seckan paradajz, pola šolje seckane šunke, seckane krastavčiće i crni luk.
- Sve pomešajte, pa dodajte pavlaku i promešajte dobro.
- Stavite kašikom smesu na ivicu listića šunke i rolajte.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




