slatkiši
Domaća krempita koja se topi u ustima: A ovo je trik za hrskavu koricu, sprema se očas posla i uspeva baš svima
Savršena poslastica posle ručka, ali i za neke važne događaje
Ukoliko volite domaće slatkiše i želite da svoju porodicu počastite nekim starinskim kolačem onda je ovaj recept savršen za vas.
Krempita je omiljena mnogim ljudima, kremasta je i nije vam potrebno mnogo vremena za njenu pripremu.
Osim toga, svi sastojci su manje, više jeftini i nema onih za koje, kao kod modernih recepata, morate da okrenete nebo i zemlju da biste ih pronašli i kupili.
Potrebno je za koru:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 5 kašika mlake vode
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 male šoljice ulja
Sve sastojke sjediniti, umutiti dobro mikserom da bude penasto, pa podeliti na dva dela. Ispeći dve kore. Ako želite da bude hrskava ostavite da se ohladi bez da je pokrijete krpom. Ukoliko više volite da bude meka i sunđerasta stavite preko nje nekoliko minuta vlažnu krpu.
Potrebno za fil:
- 4 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 7 belanaca
- 7 kašika šećera
Skuvati puding u mleku sa šećerom. Zatim posebno umutiti belanca i šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u topao puding. Sve lepo sjediniti i ostaviti da se prohladi.
Staviti jednu koru, pa preko fil, pa odozgo kora. Nakon što se stegne, pre posluženja iseći na kocke i može se posuti sa malo prah šećera.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




