OVO SIROTINJSKO JELO JE PRINC HARI OBOŽAVAO: Na internetu izašao nenadmašan recept, brzo zapišite
Makarone sa sirom, Foto: Printscreen Youtube/Chef Jack Ovens/

probajte

OVO SIROTINJSKO JELO JE PRINC HARI OBOŽAVAO: Na internetu izašao nenadmašan recept, brzo zapišite

Tajna je u jednom sastojku, sasvim jednostavnom i možda neočekivanom. U pitanju je baget.

Objavljeno: 11:42h

Njihovo veličanstvo makarone sa sirom deo su američke tradicije, otprilike kao sendviči sa puterom od kikirikija.

Kažu da je recept za makarone sa sirom sa sajta GoodFood - nenadmašan.

Tajna je u jednom sastojku, sasvim jednostavnom i možda neočekivanom. U pitanju je baget.

Malo francuskog šmeka u obroku koji se tradicionalno smatra američkim nije na odmet, zar ne?

Ukoliko nemate baget, možete koristiti bilo koji hrskaviji hleb. Evo šta vam je sve potrebno:

Sastojci za četiri osobe

Testenina, Makarone sa sirom
foto: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja

50 g bageta (ili bilo kog hrskavog hleba)

2 kašike putera

350 g testenine

1 l mleka

4 kašike brašna

1 čen belog luka

1 kašičica senfa

250 g narendanog čedar sira

50 g parmezana

so i biber

Priprema

Važno je da izaberete vrstu testenine uz koju će sos doći do izražaja. Najbolja je kratka, rebrasta u obliku cevi, fusili, rigatoni, pene ili školjkice. Prvo skuvajte testeninu, ali dva minuta kraće od predloga na uputstvu s pakovanja.

Zagrejte rernu na 180 do 200°C. Iseckajte baget na sitne komade (po mogućstvu u formi krutona) i poređajte ih na pleh. Premažite ih sa malo ulja ili putera, pa pecite šest minuta dok ne postanu hrskavi.

Otopite puter u šerpi sa seckanim belim lukom i senfom. Kuvajte jedan minut pre nego što umešate brašno. Smesu potom kuvajte još jedan minut, uz stalno mešanje, pa postepeno dodajte mleko. Kuvajte sve to pet minuta, dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte čedar i polovinu parmezana.

Potom dodajte testeninu i začinite solju i biberom, po želji. Lagano mešajte, da se ne ošteti oblik. Sipajte smesu u veliku posudu za pečenje, koju ste prethodno premazali maslacem ili uljem. Pospite hlebom i preostalim parmezanom. Pecite 20 minuta, dok vrh ne postane hrskav i ne dobije lepu boju zlata.

Kad makarone sa sirom izvadite iz rerne, ostavite ih da se malo ohlade, i poslužite. Prijatno!

01:06

Mila Pajić iz Hrvatske udarila na generala Pavkovića

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.