U SLAST DA POJEDETE
Starinski kolač sa jesenjim voćem kao STVOREN za ovaj period! Čim se ohladi, NESTANE iz tepsije
Sastojci su prosti i svi ih vole, a rezultat je fantazija.
Iz Bakinje kuhinje ovog jutra stiže nam starinski kolač sa jesenjim voćem koji nestaje iz tepsije čim se ohladi.
Sastojci su prosti i svi ih vole, a rezultat je fantazija.
Potrebno je:
4 jaja
100 gr šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
50 gr suvog grožđa
1 šaka zrelog crnog grožđa
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika griza 200 ml jogurta
50 ml ulja
100 gr ml oraha
50 gr mlazma keksa
50 gr prezli
cimeta
5 kruški ili jabuka
Priprema:
Samleti orahe i plazmu, dodatI prezle pa izmešati.
Kruške iseći na kriške
Jaja umutiti sa šećerom pa dodati prosejano brašno sa praškom za pecivom. Ubaciti jogurt, ulje i suvo grožĐe i sveže izmešano sa kukuruznim skrobom.
Pleh obložiti 24 cm pek papirom .
Na dno staviti pola ml oraha pa poređati kriške krušaka ili jabuka Odozgo obilno posuti cimetom.
Preko utapkati drugu polovinu ml oraha i plazme pa drugi deo testa rasporediti. Peći na 200 stepeni C 50 minuta
Okrenuti kolač na poslužavnik.
Ohladiti pa posuti prah šećerom ili preliti čokoladom.
Secite kad se ohladi
PRIJATNO.
(Espreso/PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




