OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOD KUVANJA VIRŠLI! Nikako ih nemojte bariti u vodi, već uradite ovo s njima
Viršle, Foto: Printscreen/ Youtube/ CookingSimply

za nepoverovati

OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOD KUVANJA VIRŠLI! Nikako ih nemojte bariti u vodi, već uradite ovo s njima

Stručnjaci upozoravaju da to nije dobar način pripreme.

Objavljeno:

Većina pravi jednu veliku grešku kada priprema viršle.

Mnogi ih samo ubace u lonac s vodom i kuvaju ih nekoliko minuta, kao jaja. Međutim, stručnjaci upozoravaju da to nije dobar način pripreme. Viršle su u većini slučajeva polugotov proizvod, namenjen brzom zagrevanju ili kratkoj termičkoj obradi.

Tokom kuvanja u vodi, viršle će upiti veliku količinu tečnosti, a u isto vreme će u vodu ispustiti deo svog ukusa. Kada ostanu predugo u ključaloj vodi – što se često dešava kada radimo više stvari odjednom – postaju gnjecave i bezukusne.

Viršle
foto: Profimedia

Kako pravilno spremiti viršle – trik sa cediljkom

Umesto da ih kuvate direktno u vodi, postoji jednostavan trik: u lonac sipajte vodu do pola i pustite da se zagreje. Preko lonca stavite metalnu ili običnu cediljku, na nju poređajte viršle i poklopite. Tako će se one skuvati na pari – bez da upiju višak vode i izgube ukus. Rezultat? Viršle će biti mekane, tople i znatno ukusnije nego kada ih kuvate u vodi i zdravije nego da ih pržite na tiganju.

00:34

Ubistvo u Debeljači

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.