Ćufte, Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPh / Shutterstock Editorial / Profimedia
specijalitet
Majstorski recept za kafanske ćufte: Ovaj sastojak daje im poseban šmek, a gotove su za tili čas, vredi probati
Ćufte su uvek pun pogodak za porodični ručak ili večeru.
Objavljeno:
Ćufte su jelo koje je omiljeno širom sveta, a svaka kuhinja im daje svoj lični pečat. Bilo da volite klasiku u paradajz sosu, nežne kremaste varijante s belim sosom ili pikantne egzotične kombinacije – ćufte su uvek pun pogodak za porodični ručak ili večeru.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 čen belog luka (usitnjen)
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- So, biber, origano po ukusu
- 400 g paradajz pelata
- 200 ml vode
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
Priprema:
- U činiji pomešajte mleveno meso, crni i beli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Oblikujte male kuglice.
- U tiganju zagrejte ulje i kratko propržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju blagu koricu. Izvadite ih i ostavite sa strane.
- U isti tiganj dodajte paradajz pelat, vodu, šećer i začine po ukusu. Kuvajte sos 10 minuta na srednjoj vatri.
- Vratite ćufte u sos i krčkajte još 15 minuta na laganoj vatri dok se ukusi ne povežu.
- Poslužite toplo, uz pire krompir, testeninu ili svežu salatu.
Savet: Za bogatiji ukus, u sos možete dodati malo svežeg bosiljka ili peršuna pre serviranja.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




