Majstorski recept za kafanske ćufte: Ovaj sastojak daje im poseban šmek, a gotove su za tili čas, vredi probati
Ćufte, Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPh / Shutterstock Editorial / Profimedia

specijalitet

Majstorski recept za kafanske ćufte: Ovaj sastojak daje im poseban šmek, a gotove su za tili čas, vredi probati

Ćufte su uvek pun pogodak za porodični ručak ili večeru.

Objavljeno:

Ćufte su jelo koje je omiljeno širom sveta, a svaka kuhinja im daje svoj lični pečat. Bilo da volite klasiku u paradajz sosu, nežne kremaste varijante s belim sosom ili pikantne egzotične kombinacije – ćufte su uvek pun pogodak za porodični ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 1 čen belog luka (usitnjen)
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • So, biber, origano po ukusu
  • 400 g paradajz pelata
  • 200 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  1. U činiji pomešajte mleveno meso, crni i beli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Oblikujte male kuglice.
  2. U tiganju zagrejte ulje i kratko propržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju blagu koricu. Izvadite ih i ostavite sa strane.
  3. U isti tiganj dodajte paradajz pelat, vodu, šećer i začine po ukusu. Kuvajte sos 10 minuta na srednjoj vatri.
  4. Vratite ćufte u sos i krčkajte još 15 minuta na laganoj vatri dok se ukusi ne povežu.
  5. Poslužite toplo, uz pire krompir, testeninu ili svežu salatu.

Savet: Za bogatiji ukus, u sos možete dodati malo svežeg bosiljka ili peršuna pre serviranja.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.