Nećete znati kada vam je dosta: Vaši najmiliji će uživati u svakom zalogaju, recept uspeva i neiskusnim domaćicama
Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Nećete znati kada vam je dosta: Vaši najmiliji će uživati u svakom zalogaju, recept uspeva i neiskusnim domaćicama

Jednostavan recept za špansku pitu osvojiće srca i stomake vaših ukućana.

Objavljeno:

Kada želite brzu večeru ili doručak, a od sastojaka koje već imate u frižideru, najbolje je da napravite carsku ili špansku pitu.

Njeni sastojci mogu da variraju i zapravo bi moglo da se kaže da je španska pita proja u koju stavite ono što već imate.

Predstavljamo vam jednostavna recept, a a kada sve sastojke izmešate, smesu izlijete u pleh i ispečete.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 ml ulja
  • 200 gr kukuruznog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 400 ml mleka
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 200 gr šunke
  • 200 gr kačkavalja
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 120 g kisele crvene paprike

Priprema:

  1. Iseckajte krastavčiće, papriku i šunku na sitne kockice, a kačkavalj izrendajte.
  2. Potom umutite jaja, pa dodajte so, ulje i mleko.
  3. U drugoj činiji sjedinite brašna i prašak za pecivo, promešajte, pa sipajte u prvu posudu i dobro umutite mikserom.
  4. Onda dodajte krastavčiće, šunku, papriku i kačkavalj i sve dobro kašikom izmešajte.
  5. Zagrejte rernu, pa smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite špansku pitu 45 minuta na 180 stepeni.
  6. Pita je gotova kada je rumena ili kada čačkalica koju ubodete u nju bude čista i bez ostataka testa.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.