Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia
probajte
Nećete znati kada vam je dosta: Vaši najmiliji će uživati u svakom zalogaju, recept uspeva i neiskusnim domaćicama
Jednostavan recept za špansku pitu osvojiće srca i stomake vaših ukućana.
Objavljeno:
Kada želite brzu večeru ili doručak, a od sastojaka koje već imate u frižideru, najbolje je da napravite carsku ili špansku pitu.
Njeni sastojci mogu da variraju i zapravo bi moglo da se kaže da je španska pita proja u koju stavite ono što već imate.
Predstavljamo vam jednostavna recept, a a kada sve sastojke izmešate, smesu izlijete u pleh i ispečete.
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 ml ulja
- 200 gr kukuruznog brašna
- 1 kašičica soli
- 400 ml mleka
- 200 g pšeničnog brašna
- 200 gr šunke
- 200 gr kačkavalja
- 1 prašak za pecivo
- 120 g kiselih krastavaca
- 120 g kisele crvene paprike
Priprema:
- Iseckajte krastavčiće, papriku i šunku na sitne kockice, a kačkavalj izrendajte.
- Potom umutite jaja, pa dodajte so, ulje i mleko.
- U drugoj činiji sjedinite brašna i prašak za pecivo, promešajte, pa sipajte u prvu posudu i dobro umutite mikserom.
- Onda dodajte krastavčiće, šunku, papriku i kačkavalj i sve dobro kašikom izmešajte.
- Zagrejte rernu, pa smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite špansku pitu 45 minuta na 180 stepeni.
- Pita je gotova kada je rumena ili kada čačkalica koju ubodete u nju bude čista i bez ostataka testa.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




