Pogača meka ko duša: Spreman je za 20 minuta, ništa bolje dugo niste probali, podseća na detinjstvo
Pogača, Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Pogača meka ko duša: Spreman je za 20 minuta, ništa bolje dugo niste probali, podseća na detinjstvo

Uz nekoliko osnovnih sastojaka napravićete savršeno mekan hleb.

Objavljeno:

Zamislite miris sveže pečene pogače koji ispunjava kuhinju i budi uspomene na detinjstvo – a sve to za samo 20 minuta. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i jednostavan postupak, napravićete savršeno mekan hleb koji će osvojiti celu porodicu.

Sastojci

  • 2 jaja
  • 2 dl jogurta
  • 230 g brašna
  • 130 ml suncokretovog ulja
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema

Umutite jedno celo jaje i jedno belance mikserom, pa polako dodajte jogurt i 130 ml ulja. Zatim prosejte brašno zajedno s praškom za pecivo i so, pa sve sjedinite na najmanjoj brzini dok ne dobijete glatku smesu.

Podmažite pleh veličine 20 x 30 cm uljem i pospite ga brašnom. Sipajte testo, poravnajte površinu i premažite umućenim žumancetom kako bi pogača dobila zlatnu koricu.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 230°C oko 15 minuta, dok vrh ne porumeni. Izvadite pogaču, ostavite je kratko da se prohladi i uživajte u svakom zalogaju

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.