prijatno
Pogača meka ko duša: Spreman je za 20 minuta, ništa bolje dugo niste probali, podseća na detinjstvo
Uz nekoliko osnovnih sastojaka napravićete savršeno mekan hleb.
Zamislite miris sveže pečene pogače koji ispunjava kuhinju i budi uspomene na detinjstvo – a sve to za samo 20 minuta. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i jednostavan postupak, napravićete savršeno mekan hleb koji će osvojiti celu porodicu.
Sastojci
- 2 jaja
- 2 dl jogurta
- 230 g brašna
- 130 ml suncokretovog ulja
- ½ kesice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema
Umutite jedno celo jaje i jedno belance mikserom, pa polako dodajte jogurt i 130 ml ulja. Zatim prosejte brašno zajedno s praškom za pecivo i so, pa sve sjedinite na najmanjoj brzini dok ne dobijete glatku smesu.
Podmažite pleh veličine 20 x 30 cm uljem i pospite ga brašnom. Sipajte testo, poravnajte površinu i premažite umućenim žumancetom kako bi pogača dobila zlatnu koricu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 230°C oko 15 minuta, dok vrh ne porumeni. Izvadite pogaču, ostavite je kratko da se prohladi i uživajte u svakom zalogaju
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




