prijatno
Ovo će voleti i najveći gurmani: Uštipci sa kobasicama prste da poližete, ništa bolje u životu niste probali
Ovo je recept koji će se svideti se apsolutno svima.
Sočni uštipci sa komadićima kobasica savršeni su za brzi doručak ili užinu. Mekani iznutra i hrskavi spolja, lako se prave i neće ostaviti nered po kuhinji kao klasično prženje u dubokom ulju. Ovo je recept koji će se svideti i deci i odraslima.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 čaša pavlake
- pola kašičice soli
- 1 i po šolja pšeničnog brašna
- 100 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 500 g kobasica
- ulje za prženje
Priprema:
Priprema smese
Umutite jaje sa pavlakom i mlekom. Dodajte so, brašno i prašak za pecivo, pa dobro sjedinite da dobijete glatko testo.
Dodavanje kobasica
Kobasice iseckajte na kolutiće ili kockice i umešajte u testo.
Prženje uštipaka
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Kašikom vadite smesu sa kobasicama i stavljajte u ulje. Pržite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu (oko 3–4 minuta po strani).
Završni koraci
Izvadite uštipke i stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja. Poslužite tople uz jogurt, pavlaku ili ajvar po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




