Majstorski recpet za bugarski specijalitet: Pita sa krompirom i sirom kakvu niste jeli, pravi gurmanski užitak
Pita, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

ukus koji osvaja

Majstorski recpet za bugarski specijalitet: Pita sa krompirom i sirom kakvu niste jeli, pravi gurmanski užitak

Za ljubitelje pita ovo će biti odličan izbor.

Objavljeno:

Patatnik je preukusna bugarska pita od narendanog krompira i izmrvljenog feta sira sa belim i crnim lukom.

Sastojci:

  • 700 g krompira
  • 1 glavica luka
  • 200 g feta sira
  • 4 jaja srednje veličine
  • 2 češnja belog luka
  • 1 vezica peršuna
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Krompir narendajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta da odstoji. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscedite što više tečnosti možete iz krompira. Narendajte ili sitno naseckajte luk i dodajte ga u činiju s krompirom. Dodajte i tri umućena jajeta, jedno sačuvajte za kasnije.

U činiju sa krompirom dodajte naseckani beli luk, biber, izmrvljeni sir i naseckani peršun. Dobro promešajte.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smesu od krompira. Smesa bi trebalo da bude debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.

Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz rerne pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok lepo ne porumeni.

Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Novosti/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.