probajte
Paprike punjene kupusom po bakinom recept: Odmah zapišite postupak, nećete znati kad je vam je dosta
Za sve ljubitelje paprika i kupusa ovaj recept biće pun pogodak.
Potrebno je:
- 1.5 kg kupusa
- 15-20 malih paprika može somborka
- 150 gr soli
- 150 gr šećera
- 500 ml. alkoholno sirećeta 9%
- 1,5 l vode
- malo ljute paprike
- celerov list
- biber u zrnu
Priprema:
Kupus izrendati (ribanac) posoliti malo pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 minuta. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama i puniti kupusom.
Mogu se zatvoriti listovima paprike ili zelenog paradajza, a nije moranje. Ređati u oprane tegle između staviti ljute papričice.
Ubaciti celerov list i zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode dodati 500 ml. sirećeta, so i šečer i izmešati da se istopi. Staviti plastične pritiskače i naliti papriku. Zatvirti metalnim poklopcima.
1. način Staviti u rernu uključiti na 90 stepeni C 91 min ostaje u rerni dok se ne ohlade.
2. način Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervanca sa tim naliti i dobro zatvoriti.
3. način
U tegle staviti prutove rena i naliti nIšta ne treba dodavati, ali treba nadgledati posle 3-4 nedelje.
Obavezno u hladnom i mračnom da se čuvaju.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




