probajte
Kuglof koji će mirisati do kraja ulice: Mekan kao pena i ima nezaboravan ukus, ovo mu daje poseban šmek
Ukusna poslastica kojoj niko ne može odoleti.
Kuglof po bakinom receptu biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Potrebno:
- 3 krupnija ili 4 sitnija jajeta
- 100 gr šećera
- 200 gr brašna
- 150 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 50 gr seckanih oraha
- 100 gr suvog grožđa
- 2 vanilin šećera
- korica limuna
- 2 kapućomoka
- 1 ravna kašika kakaa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti ulje, suvo grožđe koje ste potopili u vodu. Koricu limuna i 2 vanilin šećera. Sve izjednačiti.
Odvojiti 1/3 testa može i polovina i ubaciti kapućino koje se pomešali sa 2 kašike vruće vode u to dodati seckane orahe i izjednačiti. Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom i sipati prvo svetli deo.
Preko prosejati lagano 1 kašiku kakaa. Preko sipati deo sa kapučinom,
Malo protresti i peći na 190 stepeni C 50 minuta. Sasvim prohladjeno seći Posuti prah šećerom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




