obratite pažnju
Ovo je tajna najboljeg dinstanog mesa! Običnu šniclu pretvorite u čudo, evo i pomoću čega
Kašičica senfa, prstohvat šećera ili kap sirćeta - to su sitnice koje razbijaju vlakna i daju dubinu ukusu.
Dinstanje nije prženje, niti obična priprema jela - to je spor proces u kojem meso upija sve sokove, a luk se pretvara u karamelizovanu magiju. Ključ je u strpljenju, ali i u nekoliko trikova koje domaćice retko otkrivaju.
Koje meso je najbolje za dinstanje?
Birajte meso sa malo masnoće i vezivnog tkiva - kao što su juneći vrat, plećka ili svinjski but. Takvi komadi traže vreme, ali kada se puste da se polako dinstaju, daju najmekšu teksturu.
Korak po korak, kako savršeno dinstati:
- Na malo ulja propržite sitno seckani luk dok ne postane staklast.
- Dodajte meso i kratko ga zapecite sa svih strana, da zadrži sokove.
- Sipajte malo vode ili bujona, poklopite i smanjite vatru.
- Dinstajte polako, uz povremeno mešanje, dok meso ne omekša, oko 60-90 minuta.
Tajni dodatak koji menja sve
Kašičica senfa, prstohvat šećera ili kap sirćeta - to su sitnice koje razbijaju vlakna i daju dubinu ukusu.
Dodajte po osećaju i probajte dok ne postignete savršen balans.
Greške koje treba izbegavati
- Ne dodajte previše tečnosti, meso treba da se krčka, a ne da pliva.
- Ne mešajte prečesto, pustite da se stvori korica.
- Ne žurite, brzina ubija teksturu.
Kada se meso dinsta kako treba, cela kuća miriše na toplinu, domaćinstvo i detinjstvo. Ovo nije samo obrok - to je podsetnik da su najlepše stvari u životu jednostavne, ali ne i površne.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




