Starinski recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva baš svima: Odmah napravite duplu meru, nećete se pokajati
Foto: Bakina kuhinja

poslastica

Starinski recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva baš svima: Odmah napravite duplu meru, nećete se pokajati

Ako volite voćne slatkiše, koji nisu previše slatki, onda ćete ovaj recept obožavati.

Objavljeno:

Ostale su vam stare jabuke koje nikako da pojedete? Zašto ne biste napravili lenju pitu i uživali u starom slatkišu koji nas momentalno vraća u detinjstvo.

Priprema ovog kolača uopšte nije zahtevna, a ukus koji ćete dobiti je neponovljiv. Pogotovo ako više preferirate voćne poslastice.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1 keica praška za pecivo

Za fil:

  • 1 kg jabuka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1/2 kesice cimeta
  • po želji šećera
  • po potrebi 2 do 3 kašike griza
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. Umutiti jaja i šećer dok se ne dobije penasta masa. Potom dodati ulje, jogurt i još malo mutiti da se sve lepo sjedini.
  2. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke.
  3. U šerpi na ulju izdinstajte narendane jabuke, a onda po želji dodajte šećer, vanilin šećer i cimet.
  4. Ako vam se čini da je smesa retka, dodajte griz.
  5. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U podmazan i brašnom posut pleh stavite polovinu testa i pecite ga 10 minuta dok se ne uhvati korica.
  6. Izvadite pleh, rasporedite fil sa jabukama i odozgore stavite drugu polovinu testa.
  7. Peći još 40 minuta, a čačkalicom proveriti da li je pita gotova.
  8. Kada se kolač ohladi, pospite šećer u prahu preko i uživajte.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.