Zdravija opcija za pripremu krofnica: Nestaju sa tanjira očas posla, a uspevaju apsolutno svima
Foto: Bakina kuhinja

ukus koji osvaja

Zdravija opcija za pripremu krofnica: Nestaju sa tanjira očas posla, a uspevaju apsolutno svima

Fenomenalnog su ukusa i neverovatno su vazdušaste poput pamuka.

Objavljeno:

Krofne su mnogima od nas omiljena poslastica, dok ih neki vole u slatkoj varijanti, ima i onih koji ih prave i u slanoj.

Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krofne, a obično se prže u dubokom ulju. Ipak, vredi kušati i one koje se peku u rerni, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez griže savesti.

Fenomenalnog su ukusa, neverovatno su vazdušaste poput pamuka, a mnogo manje kalorične.

Sastojci

  • 2 jaja
  • 30 g kristal šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 200 ml jogurta,
  • 16 kašika brašna,
  • 90 ml ulja

Priprema

Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lepo umutite da se dobro sjedini.

Krofnice peći u plehu za pečenje s kalupima u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom ukusu.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Stil Kurir/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.