Majstorski recept za posni burek po bakinom receptu: Svaki zalogaj je uživanje, specijalitet prste da poližete
Foto: Bakina kuhinja

probajte

Majstorski recept za posni burek po bakinom receptu: Svaki zalogaj je uživanje, specijalitet prste da poližete

Idealan izbor za ukusan obrok.

Objavljeno:

Otkrijte tajnu savršenog posnog bureka sa krompirom, pripremljenog sa ljubavlju po bakinom receptu.

Ovaj hrskavi burek, punjen sočnim krompirom i pripremljen sa samo nekoliko sastojaka, idealan je izbor za lagan i ukusan obrok.

Zgužvane kore mu daju posebnu teksturu, a mešavina kisele vode i ulja čini ga neverovatno sočnim.

Burek
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • tanje gotove kore
  • ulje
  • 2 krompira
  • so ili začin
  • ml biber
  • kisela voda

Priprema:

Na ulju propržiti sečen luk ili praziluk. Krompir oguliti i izrendati.

U krompir ubaciti luk i izmešati. Dodati začin ili so ml bibe i izjednačiti. Manju tepsiju obložiti jednom korom pa je podmazati.

Burek
foto: Bakina kuhinja

Gužvati kore i ređati na dno jednu do druge poprskati kiselom vodom i malo uljem. Sraviti drugi red opet sa gužvanim korama pa poređati trećinu rendanog krompira.

Burek
foto: Bakina kuhinja

Pokriti korama zgužvanim pa krompir poređati i tako do utroška materijala. Pokriti celom korom ušuškati burek preliti uljem i poprskati kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni. Izvrnuti na tanjir i seći toplu i služiti.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.