NJAM, NJAM
Ovo je jedini pravi recept za odličan srpski pasulj: Uspeva i početnicima, a tajna je u jednom sastojku
Na kraju dodajte i seckan peršunov list.
Ovo je recept za sve početnice u kuvanju, a svaka domaćica treba da zna kako se sprema čuveno srpsko jelo – pasulj.
U ovom receptu, nema mesa jer je posna varijanta, mada se obično stavlja komad nekog suvog mesa koji daje još bogatiji ukus ovom jelu.
Sastojci:
400 g pasulja
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
1 paprika
lovorov list
nekoliko zrna bibera
1 kašika maslinovog ulja
Za zapršku:
malo ulja
2 male glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 kašičica brašna
malo začinske paprike
biber, so
Priprema:
Pasulj dobro operite u par voda, a zatim kratko kuvajte i isperite. Naspite hladnu vodu.
Dodajte seckani crni luk i čenove belog luka, kao i lovorov list, zrna bibera, maslinovo ulje.
Poklopite i stavite na tihu vatru da kuva dok se ne skuva.
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kad se uprži dodajte seckan beli luk i mešajte da luk dobije blago krem boju.
Dodajte i brašno, pa ubaciti začinsku papriku i odmah sipajte u pasulj. Posolite i dodajte biber.
Na kraju dodajte i seckan peršunov list.
(Espreso/Krstarica/DČ)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




