Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia
prijatno
Sočne lovačke šnicle prste da poližete: Majstorski ručak u kojem će uživati i najveći gurmani, zapišite recept
Kad jednom isprobate ovaj recept, stalno ćete ih ovako spremati.
Objavljeno:
Lovačke šnicle su ručak koji maltene obožavaju svi ljubitelji mesa. Uglavnom se jedu uz pire krompir, ali mogu i uz neki drugi prilog po želji.
Senf može da im da poseban šmek, a ako želite da vam šnicle budu što mekše i sočnije, onda ih duže dinstajte sa povremenim dodavanjem vode.
Sastojci:
- 500 g telećeg mesa
- 1 kašika brašna
- malo senfa
- 2-3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 veza peršuna
Priprema:
- Pre svega, šnicle izlupajte čekiće, a onda ih premažite senfom. Kratko ih ispržite sa obe strane, a onda ih izvadite iz tiganja.
- Propržite na istom ulju iseckan luk.
- Potom dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji.
- Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila.
- Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




