Sočne lovačke šnicle prste da poližete: Majstorski ručak u kojem će uživati i najveći gurmani, zapišite recept
Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

prijatno

Sočne lovačke šnicle prste da poližete: Majstorski ručak u kojem će uživati i najveći gurmani, zapišite recept

Kad jednom isprobate ovaj recept, stalno ćete ih ovako spremati.

Objavljeno:

Lovačke šnicle su ručak koji maltene obožavaju svi ljubitelji mesa. Uglavnom se jedu uz pire krompir, ali mogu i uz neki drugi prilog po želji.

Senf može da im da poseban šmek, a ako želite da vam šnicle budu što mekše i sočnije, onda ih duže dinstajte sa povremenim dodavanjem vode.

Sastojci:

  • 500 g telećeg mesa
  • 1 kašika brašna
  • malo senfa
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 veza peršuna

Priprema:

  1. Pre svega, šnicle izlupajte čekiće, a onda ih premažite senfom. Kratko ih ispržite sa obe strane, a onda ih izvadite iz tiganja.
  2. Propržite na istom ulju iseckan luk.
  3. Potom dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji.
  4. Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila.
  5. Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.