Uz ovu tortu nema ko nije slavio rođendan! Ne treba da se peče, a ukus budi nostalgiju
Pesak torta, Foto: Printscreen/Instagram/Neodoljivi Ukusi

savršena

Uz ovu tortu nema ko nije slavio rođendan! Ne treba da se peče, a ukus budi nostalgiju

Sprema se za svega pola sata, a ukusu niko ne može da odoli.

Objavljeno:

Pesak torta je pravi primer za savršen dezert koji budi nostalgiju.

Sprema se za svega pola sata, a ukusu niko ne može da odoli.

Potrebno:

- 500 g mlevenog keksa

- 250 g margarina ili maslaca

- 200 g šećera u prahu

- 200 ml mleka

- 100 g čokolade za kuvanje

- 100 g mlevenih oraha

- 1 vanilin šećer

- 2 kašike kakao praha

- 1 kašika ruma (opciono)

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu, vanilin šećer, kakao prah i mlevene orahe.

U drugoj posudi otopite margarin ili maslac, pa ga dodajte u smesu sa keksom. Postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako želite, dodajte kašiku ruma za dodatni ukus.

Uzmite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Smesu ravnomerno rasporedite u kalup i dobro je pritisnite da se sjedini.

Otopite čokoladu za kuvanje i prelijte je preko torte. Tortu stavite u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se dobro stegne.

03:17

SRBI U HRVATSKOJ SU OSTACI ZAKLANOG NARODA Dragoljub Kojčić na Kurir televiziji citirao slavnog srpskog kompozitora jevrejskog porekla

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.