savršena
Uz ovu tortu nema ko nije slavio rođendan! Ne treba da se peče, a ukus budi nostalgiju
Sprema se za svega pola sata, a ukusu niko ne može da odoli.
Pesak torta je pravi primer za savršen dezert koji budi nostalgiju.
Sprema se za svega pola sata, a ukusu niko ne može da odoli.
Potrebno:
- 500 g mlevenog keksa
- 250 g margarina ili maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 200 ml mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenih oraha
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika ruma (opciono)
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu, vanilin šećer, kakao prah i mlevene orahe.
U drugoj posudi otopite margarin ili maslac, pa ga dodajte u smesu sa keksom. Postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako želite, dodajte kašiku ruma za dodatni ukus.
Uzmite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Smesu ravnomerno rasporedite u kalup i dobro je pritisnite da se sjedini.
Otopite čokoladu za kuvanje i prelijte je preko torte. Tortu stavite u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se dobro stegne.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




