Presolili ste jelo! Ne bacajte ga odmah samo dodajte ovu namirnicu, učiniće čudo!
Foto: HERA FOOD / Alamy / Profimedia

LAKO JE

Presolili ste jelo! Ne bacajte ga odmah samo dodajte ovu namirnicu, učiniće čudo!

Ipak, postoji rešenje kako da jelo bude ukusno iako ste ga presolili

Objavljeno: 16:56h

Sigurno vam se dogodilo da nekada presolite jelo više nego što bi trebalo, pa zbog viška soli ceo ručak, umesto na stolu, završi u smeću.

Ipak, postoji rešenje kako da jelo bude ukusno iako ste ga presolili.

1. Luk, šargarepa ili krompir

Ako ste presolili supu, sos ili gulaš u jelo dodajte jednu celu glavicu luka, šargarepu ili oljušten krompir koji će pokupiti so.

2. Voda ili neslan temeljac

Možete da dodate i vodu ili neslan temeljac, a ako je potrebno da posle toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili skroba, a možete da dodate i bešamel sos.

3. Jabuka

Još jedan jednostavan trik koji su koristile naše bake, a koji rešava presoljeno jelo jeste da u njega ubacite oljuštenu jabuku. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

4. Sirće, limun ili vino

Za presoljeno jelo možete koristiti i neku od ovih kiselina. Malo sirćeta, vina ili naceđenog limuna neutralisaće višak soli.

Ovaj trik možete da koristite i kada previše zaljutite jelo paprikom ili biberom.

5. Neutralna pavlaka

Ukoliko presolite jelo koje ima sos bilo od paradajza ili neki drugi sos, so možete neutralisati ako u jelo dodate neutralnu pavlaku za kuvanje. Ona će samo učiniti da svaki sos bude ukusniji.

01:44

SVAKOM RESTORANU JEDNO JELO DONESE OGROMAN PRILIV NOVCA! Ugostitelj priznao: I mi se borimo... Otkrio caku zašto su baš njega precenili!

(Espreso/nportal/DČ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.