Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia
probajte
Zdrav obrok spreman za pola sata: Večera nikad nije bila ukusnija, za ljubitelje tikvica ovo je pravi izbor
Tikvice možete da spremate na mnogo načina, a ovo je jedan od njih.
Objavljeno:
Ovi zdravi mafini od tikvica su sočni, vazdušastii i toplo začinjeni cimetom.
Na jednostavan i brz način iskoristite tikvice koje su vam ostale i napravite doručak ili večeru u kojoj će uživati svi ukućani.
Pomešajte prvo sve suve, a potom i sve vlažne sastojke i potom sve to pomešate u jednu smesu za mafine.
Sastojci:
- ¾ šolje + 2 kašike brašna
- ¾ šolje integralnog pšeničnog brašna
- ½ šolje + 2 kašike bademovog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- ½ kašičice muskatnog oraščića
- ½ kašičice soli
- ½ šolje bademovog mleka
- ¼ šolje maslinovog ulja
- 2 velika jajeta
- ½ šolje šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 šolje izrendane tikvice
- 1/2 šolje iseckanih oraha
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200°C i podmažite kalupe za mafine.
- U srednjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so.
- U velikoj posudi snažno umutite bademovo mleko, maslinovo ulje, jaja, šećer i vanilu. Dodajte tikvice.
- Sipajte suve sastojke u posudu sa vlažnim sastojcima i promešajte da se sjedine, a potom umešajte i orahe.
- Umešajte orahe.
- Pecite mafine 16 do 20 minuta. Ostavite da se ohlade 10 minuta pre nego što ih izvadite iz kalupa i ostavite potpuno da se ohlade pre jela.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




