NEĆETE SE POKAJATI
Ručak za 2 dana prste da poližete: Priprema je jednostavna, a domaćicama je spas kada imaju malo vremana
Sočan i hranljiv obrok za dva dana kojem malo ko može odoleti.
Tokom letnjih vrućina, kada niko ne želi da provodi sate u kuhinji, ovaj recept je pravo osveženje. Sve se sprema u jednoj vatrostalnoj posudi, a rezultat je sočan i hranljiv obrok za dva dana.
Sastojci koji čine čudo
Potrebno je:
- 6 pilećih bataka bez kostiju
- kukuruz
- grašak
- krompir
- šargarepa
- paprika
- crni i praziluk
- beli luk u prahu
- ulje, začini
- pirinač i kačkavalj
Priprema:
Meso se posoli i poređa u posudu, preko njega ide povrće i oprani pirinač. Sve se preliva pilećim bujonom i uljem. Peče se 30 minuta, zatim se meso izvlači na površinu da se kožica zapeče. Još 15 minuta u rerni na 220°C, pa se dodaje rendani kačkavalj da se istopi.
Saveti za savršen rezultat. Ako nemate kocku za supu, razmutite suvi začin u vodi. Po potrebi dodajte još tečnosti tokom pečenja.
Uživanje bez griže savesti. Ovo jelo je idealno za zaposlene, porodice i sve koji vole domaću kuhinju bez komplikacija.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




