
odlepićete
Ovaj bockani kolač je neviđeni hit! Puni se nadevom od kog boli glava, a ukus da ne verujete
Kad malo odstoji u frižideru, kolač postaje sočan i kremast i osvaja na prvi zalogaj.
Prirpema ovog kolača sa limunom je jednostavna jer se bockanjem testa prave rupice koje se kasnije natapaju ukusnim nadevom. Kad malo odstoji u frižideru, kolač postaje sočan i kremast i osvaja na prvi zalogaj.
Za odmeravanje sastojaka koristi se čaša od jogurta.
Potrebni sastojci
250 gr omekšalog putera
1.5 šolja šećera
ekstrat od vanile po ukusu
2 kašičice limunove kore
dve vršne kašike kiselog mleka
4 jaja
sok od jednog ceđenog limuna
2.5 šolja brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 šolja slatke pavlake
Sastojci za nadev:
konzerva kondenzovanog mleka
sok od jednog limuna
Sastojci za premaz:
350 g maskarpone sira
1 šolja šećera u prahu
1 kašičica limunove kore
1.5 šolja slatke pavlake
Priprema
Najpre napravite biskvit. Penasto umutite puter i šećer, dodajte ekstrat od vanile, limunovu koricu, kiselo mleko, jaja i sok od limuna. Potom dodajte suve sastojke i njih umešajte mutilicom - ipak, nemojte dugo da mutite kako ne biste izbacili sav vazduh iz smese. Na kraju dodajte slatku pavlaku.
Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni 20-30 minuta. Sačekajte da se biskvit prohladi, pa izbušite rupice varjačom i potom dodajte nadev. Pomešajte konzervu kondenzovanog mleka sa sokom od jednog limuna, pa stavite preko biskvita.
Preko nadeva nanesite premaz. Umutite sir sa šećerom u prahu, dodajte limunovu koricu i slatku pavlaku. Umutite sve zajedno i premažite kolač, pa ga ostavite da se dobro ohladi. Potom secite na kocke i služite.
(Espreso/kurir/Žena/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!