Specijalitet koji će tamaniti i najveći gurmani: Domaćice odlepile za ovim receptom, sprema se lako i brzo
Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Specijalitet koji će tamaniti i najveći gurmani: Domaćice odlepile za ovim receptom, sprema se lako i brzo

Predstavljamo vam recept za šakšuku, tradicionalno jelo tuniske kuhinje.

Objavljeno:

Šakšuka je tradicionalno tunisko jelo koje se sastoji od poširanih jaja u ljutom paradajz sosu sa lukom, paprikom i belim lukom.

Obično se jede za doručak, ali zahvaljujući svojim hranljivim sastojcima može da posluži i kao doručak ili večera.

Savršen spoj paradajza i jaja u samo jednoj porciji sadrži 209 kalorija, a vašem telu će obezbediti i unos proteina, masti i ugljenih hidrata.

Priprema se veoma jednostavno. Evo šta vam je potrebno za pripremu šakšuke.

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 iseckan crni luk
  • 1 1/3 šolje seckanog crnog luka
  • 1 šolja isečenih paprika
  • 2 čena belog luka
  • 2 1/2 šolje seckanog paradajza
  • 1 ljuta čili papričica, očišćena od semenki i sitno iseckana, ili po ukusu
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica soli
  • 4 velika jaja

Priprema:

  1. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, papriku i beli luk i dinstajte dok povrće ne omekša, a luk postane staklast (otprilike 5 minuta).
  2. U međuvremenu, pomešajte paradajz, čili papričicu, kumin, alevu papriku i so u jednoj činiji.
  3. Dodajte mešavinu sa paradajzom u tiganj. Krčkajte nepoklopljeno dok sok od paradajza ne ispari, oko 10 minuta.
  4. Napravite 4 udubljenja u smesi od paradajza, a potom razbijte jaja u udubljenja.
  5. Poklopite tiganj i pržite dok jaja ne postanu čvrsta, ali ne i suva, oko 5 minuta.

Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.