Navikli ste na čizkejk sa malinama ili jagodama, ali ovo još niste probali: Osvežavajući zalogaj baš za vrele dane
Čizkejk, Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

POSLASTICA

Navikli ste na čizkejk sa malinama ili jagodama, ali ovo još niste probali: Osvežavajući zalogaj baš za vrele dane

Ovaj recept svideće se mnogim domaćicama.

Objavljeno:

Čizkejk je poslednjih godina veoma popularan, jer se brzo sprema i gotovo da ne postoji osoba koja ga ne voli. Domaćice ga najčešće spremaju sa malinama ili jagodama, a mi vam donosimo nešto drugačiji recept.

Čizkejk sa limunom će vas oduševiti, jer je kombinacija ukusa neodoljiva.

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 limuna
  • 400 g krem sira
  • 200 g slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu

Sastojci za preliv od limuna:

  • 2 jaja
  • 2 žumanca
  • 150 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 1 limun

Priprema:

  1. Maslac stavite u šerpicu da se topi, pa ga onda pomešajte zajedno sa mlevenim keksom.
  2. U pleh stavite papir za pečenje i po dnu ravnomerno rasporedite smesu od keksa, čvrsto pritisnite sa manjim kalupom i stavite na hladno mesto.
  3. Koru jednog limuna izrendajte, pa iscedite sok.
  4. Pavlaku umutite čvrsto u sneg, pa dodajte šećer, sir i izrendanu koru limuna.
  5. Dobijenu smesu rasporedite po kori od keksa i stavite u frižider.
  6. Za to vreme spremite krem od limuna.
  7. Mikserom penasto umutite jaja, pa dodajte žumanca i šećer. Prebacite ih u šerpu i kuvajte na umerenoj temperaturi. Kada se smesa zagreje, dodajte sok od limuna i maslac, pa kuvajte dok se sve ne zgusne.
  8. Kada je gotovo, krem ostavite da se ohladi, pa onda hladan čizkejk premažite njime.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Ona/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.