Čizkejk, Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia
POSLASTICA
Navikli ste na čizkejk sa malinama ili jagodama, ali ovo još niste probali: Osvežavajući zalogaj baš za vrele dane
Ovaj recept svideće se mnogim domaćicama.
Objavljeno:
Čizkejk je poslednjih godina veoma popularan, jer se brzo sprema i gotovo da ne postoji osoba koja ga ne voli. Domaćice ga najčešće spremaju sa malinama ili jagodama, a mi vam donosimo nešto drugačiji recept.
Čizkejk sa limunom će vas oduševiti, jer je kombinacija ukusa neodoljiva.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g maslaca
- 2 limuna
- 400 g krem sira
- 200 g slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
Sastojci za preliv od limuna:
- 2 jaja
- 2 žumanca
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 limun
Priprema:
- Maslac stavite u šerpicu da se topi, pa ga onda pomešajte zajedno sa mlevenim keksom.
- U pleh stavite papir za pečenje i po dnu ravnomerno rasporedite smesu od keksa, čvrsto pritisnite sa manjim kalupom i stavite na hladno mesto.
- Koru jednog limuna izrendajte, pa iscedite sok.
- Pavlaku umutite čvrsto u sneg, pa dodajte šećer, sir i izrendanu koru limuna.
- Dobijenu smesu rasporedite po kori od keksa i stavite u frižider.
- Za to vreme spremite krem od limuna.
- Mikserom penasto umutite jaja, pa dodajte žumanca i šećer. Prebacite ih u šerpu i kuvajte na umerenoj temperaturi. Kada se smesa zagreje, dodajte sok od limuna i maslac, pa kuvajte dok se sve ne zgusne.
- Kada je gotovo, krem ostavite da se ohladi, pa onda hladan čizkejk premažite njime.
Bonus video:
(Espreso/Ona/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




