probajte
Kremasta poslastica spremna za 15 minuta: Topi se u ustima, a toliko je dobra da ćete je stalno spremati
Kombinacija laganog krema, piškota natopljenih u mleku i nežnih aroma stvara savršen spoj koji se topi u ustima.
Ponekad nam je potreban brz, jednostavan i neodoljivo kremast dezert koji će oduševiti baš svakoga za stolom. Ako volite klasični tiramisu, ali niste ljubitelj kafe ili jednostavno želite nešto drugačije – ovaj lažni tiramisu je prava stvar za vas.
Sprema se bez jaja, bez pečenja i bez kafe, a gotov je za svega 15 minuta! Idealno je rešenje kada vam iznenada dolaze gosti ili kada vam se jednostavno jede nešto slatko, a da ne uključujete rernu.
U nastavku vam donosimo recept za najkremastiji i najbrži tiramisu bez kafe koji ćete praviti iznova i iznova!
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 1 kašika gorkog kakaa
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 300 ml zaslađene pavlake za šlag
- 200 ml čokoladnog mleka
- 300 gr keksa
- 30 gr crne čokolade
- 6 sati u frižideru
Priprema:
- U jednu posudicu sipajte mleko, šećer, kakao, kukuruzni skrob, pa sve dobro umešajte i stavite na laganu vatru. Konstantno mešajte dok ne provri i ne zgusne se, zatim sklonite sa vatre.
- Smesu sipajte u posudu da se prohladi, pa mikserom mutite 5 minuta.
- U jednu posudu sipajte čokoladno mleko. Deo kremaste smese ravnomerno rasporedite po dnu okruglastog pleha, potom keks umačite u čokoladno mleko i ređajte preko, zatim dodajte još jedan red krema, pa još jedan red natopljenog keksa i najzad prekrijte ostatkom krema.
- Odotgo narendajte čokoladu, pustite da se kolač malo ohladi u frižideru i možete servirati!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




