Bake u Jugoslaviji su po ovom receptu spremale rolat! Priprema se lako, ne peče, a pojede se sve u roku od sekund
Foto: Bakina kuhinja

recept je tu

Bake u Jugoslaviji su po ovom receptu spremale rolat! Priprema se lako, ne peče, a pojede se sve u roku od sekund

Brz posni dezert koji bi trebalo seći na tanke krugove i ređati u tanjir.

Objavljeno:

Ako tražite ukusan, jednostavan i brz posni dezert, ovaj rolat sa orasima je pravi izbor.

Priprema se lako, bez pečenja, a ukus je neodoljiv idealan za slavske trpeze, post ili kada jednostavno želite nešto slatko.

Potrebno:

  • 120 g mlevenih oraha
  • 120 g posnog mlevenog keksa
  • Šećer u prahu – po ukusu
  • Rum ekstrakt ili drugi po želji
  • 50 g posnog margarina
  • 100 ml soka od narandže
  • 1 tabla manjih oblandi

Priprema:

List oblande staviti u vlažnu krpu da omekša. Samleti orahe i keks, pa u njih dodati po želji šećer u prahu, rum ekstrakt i rastopljen margarin.

Dodavati sok od narandže i polako mešati varjačom, a potom mesiti rukom dok se masa lepo ne sjedini.

Izvaditi omekšanu oblandu i pažljivo razviti. Rasporediti pripremljeni fil od oraha i keksa, izravnati, pa polako uviti u rolat.

Seći na tanke krugove i ređati u tanjir.
Seći na tanke krugove i ređati u tanjir.foto: Bakina kuhinja

Rolat umotati u foliju i još malo oblikovati rukama. Ostaviti da se stegne na hladnom najmanje 2 sata.

Seći na tanke krugove i ređati u tanjir.

Jednostavno, brzo i ukusno– poslastica koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Bonus video:

02:21

Veoma teška noć za nama! U Beogradu su se sinoć dogodile čak tri saobraćajne nesreće - učesnici u teškom stanju! Kurir televizija donosi najnovije informacije

(Espreos)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.