recept je tu
Bake u Jugoslaviji su po ovom receptu spremale rolat! Priprema se lako, ne peče, a pojede se sve u roku od sekund
Brz posni dezert koji bi trebalo seći na tanke krugove i ređati u tanjir.
Ako tražite ukusan, jednostavan i brz posni dezert, ovaj rolat sa orasima je pravi izbor.
Priprema se lako, bez pečenja, a ukus je neodoljiv idealan za slavske trpeze, post ili kada jednostavno želite nešto slatko.
Potrebno:
- 120 g mlevenih oraha
- 120 g posnog mlevenog keksa
- Šećer u prahu – po ukusu
- Rum ekstrakt ili drugi po želji
- 50 g posnog margarina
- 100 ml soka od narandže
- 1 tabla manjih oblandi
Priprema:
List oblande staviti u vlažnu krpu da omekša. Samleti orahe i keks, pa u njih dodati po želji šećer u prahu, rum ekstrakt i rastopljen margarin.
Dodavati sok od narandže i polako mešati varjačom, a potom mesiti rukom dok se masa lepo ne sjedini.
Izvaditi omekšanu oblandu i pažljivo razviti. Rasporediti pripremljeni fil od oraha i keksa, izravnati, pa polako uviti u rolat.
Rolat umotati u foliju i još malo oblikovati rukama. Ostaviti da se stegne na hladnom najmanje 2 sata.
Seći na tanke krugove i ređati u tanjir.
Jednostavno, brzo i ukusno– poslastica koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Bonus video:
(Espreos)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




