Internet poludeo za magičnim paradajzom iz tiganja na pasulju! Ukus je mediteranski, a priprema... HIT
Paradajz, Foto: Printscreen/Instagram/tirmagno

isprobajte

Internet poludeo za magičnim paradajzom iz tiganja na pasulju! Ukus je mediteranski, a priprema... HIT

U pitanju je aromatični proprženi paradajz na kremastom pireu od pasulja.

Objavljeno: 13:29h

Ako tražiš letnje jelo koje je brzo, sveže, lako, ali i zasitno – ovo je pravi recept. Ukusi su mediteranski, priprema opuštena, a rezultat je jedno od onih jela koje ćeš poželeti da praviš opet i opet.

U pitanju je aromatični proprženi paradajz na kremastom pireu od pasulja.

Potrebno je:

Zreo paradajz (mesnatija sorta, bez mnogo semenki i vode) 3-4 komada

1 konzerva belog pasulja

1 veći čen belog luka

Malo svežeg ruzmarina (možete zameniti i svežim peršunom, ako ga više volite)

So i biber po ukusu

Sok od limuna

Maslinovo ulje

Preliv za isprženi paradajz:

Izrendana ili isitnjena korica limuna

Origano

Vinsko sirće

Maslinovo ulje

Malo meda ili javorovog sirupa

Malo tucane ljute paprike

So

Postupak:

Isecite opran pararadajz na malo deblje kolutove (oko 1 cm debljine), pa ih propržite na neprijanjajućem tiganju sa malo maslinovog ulja. Dovoljno je nekoliko minuta sa obe strane – dok ne porumeni i lepo se zapeče (pogledajte postupak na priloženom reels-u);

U međuvremenu napravite pire od pasulja tako što ćete opran i oceđen pasulj iz konzerve izblendati sa čenom belog luka, svežim začinima, kašikom maslinovog ulja i malo soka od limuna, soli i bibera, po vašem ukusu;

Napravite i preliv za pečeni paradajz tako što ćete u šoljici ili posudici izmešati maslinovo ulje, rendanu ili isitnjenu koricu limuna, origano, malo vinskog sirćeta, ljute paprike (ako volite), malo javorovog sirupa (ili meda, da balansirate kiselinu) i soli po ukusu;

Servirajte na tanjire gomilice pirea od pasulja, preko njega poređajte kriške prepečenog paradajza, pa preko njih prelijte po malo pripremljenog dresinga.

Poslužite uz hrskave kriške prepečenog hleba - idealne za umakanje u aromatični pire od pasulja.

02:44

Politikolog objasnio koje su promene nastale nakon Vidovdana

(Espreso/plantbased.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.