ukus koji osvaja
Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Recept za najbolju i najukusniju posnu proju.
Vreme je posta, kada domaćice u kuhinji pripremaju posnu hranu, što slaniše što slatkiše i niko ne može da im odoli jer ukus je jedinstven, iako u njima nema mrsnih sastojaka.
Takva je i posna proja, za koju mnogi smatraju da nije ista kao kad u nju ubacimo jaja i jogurt, ali recept za ovu posnu proju je predivan i isprobaćete odmah prvom prilikom.
Sastojci za posnu proju:
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje belog brašna
- 2 šolje kisele vode
- 1,5 šolja ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- so.
Priprema posne proje:
U činiju sipajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, promešajte pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro izmešajte varjačom, dok se ne sjedini.
Tepsiju obložite pek papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu u silikonske ili u teflonske kalupe.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Ona/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




