probajte
Potrebno je samo 2 sastojka za obrok kojem niko neće odoleti: Uspeva svima, a sprema se očas posla
Bez obzira na to pokušavate li da se rešite ponekog kilograma viška ili samo želite laganiju ishranu tokom toplotnog talasa, ovaj letnji ručak je fenomenalan izbor, a biće prijatan i kad se ohladi!
Tikvice tokom leta koristimo na bezbroj načina, ali retko se setimo da od njih može da se napravi ukusan i zdrav pire, koji odlično ide uz sve vrste mesa, ribe i salata!
A sada je pred vama najjednostavniji recept, koji možete obogatiti začinima po svom ukusu. Pošto je tikvica sama po sebi puna vode i lako dobije kremastu teksturu posle kuvanja, ne trebaju vam ulje, margarin i mleko, kao u slučaju pripreme pire krompira.
Ipak, za gušću konzistenciju možete s tikvicama skuvati i jedan krompir, a sve što vam je ostalo od ručka kasnije pomešajte i pecite u rerni oko 15 minuta i dobićete laganu večeru za leto.
Niskokalorična večera
Dve tikvice srednje veličine imaju između 60 i 70 kalorija, a ukoliko se termički obrade kuvanjem, taj broj opada na 30 do 35 kalorija!
Pire od tikvica
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- začini po ukusu
Priprema
- Dobro operite tikvice i isecite ih na komade.
- Stavite vodu da se kuva, pa kad proključa, ubacite sečene tikvice. Kuvajte ih na srednjoj vatri ne duže 20 minuta, odnosno dok viljuška "ne propadne" kroz njih.
- Prospite vodu (možete da je ohladite i iskoristite za zalivanje biljaka), pa ubacite komade tikvice u blender ili secka ili ih samo ispasirajte viljuškom.
- Dodajte začin ili začine po ukusu: so, biber, peršun, mirođiju, majčinu dušicu.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




