Kremasta poslastica kakvu nikad niste probali: Topi se u ustima i uspeva svima, odlična je za vrele letnje dane
Foto: Geoffrey Swaine / Shutterstock Editorial / Profimedia

poslastica

Kremasta poslastica kakvu nikad niste probali: Topi se u ustima i uspeva svima, odlična je za vrele letnje dane

Pratite korake i uživajte u ovoj brzinskoj letnjoj poslastici!

Objavljeno:

Kada vam zatreba brza, jednostavna i osvežavajuća poslastica, kremasta keks torta je savršen izbor. Ova torta se pravi bez pečenja, a idealna je za letnje dane kada želite nešto slatko, ali lagano.

Spoj hrskavih keksa i bogate, hladne kreme pravi je užitak za nepce, a priprema traje svega nekoliko minuta. Savršena je za iznenadne goste, porodična okupljanja ili jednostavno kada želite da se zasladite bez previše truda. Ova torta je pravi letnji klasik koji uvek oduševi i velike i male.

Sastojci:

  • 250 gr. mlevenoog keksa
  • 120 gr. otopljenog putera
  • 50 ml. soka od višnje
  • 175 gr. krem sira ili maskarponea
  • 400 ml.slatke pavlake
  • 80 gr. borovnice
  • 80 gr. maline

Priprema:

  1. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, potom dodajte sok od višnje, sve sjedinite i utabajte po dnu i stranama orkuglastog kalupa dobar deo, ali jedan deo ostavite za kasnije.
  2. Krem sir ili maskarpone umutite mikserom zajedno sa slatkom pavlakom dok ne dobijete gustu snežnu masu. Potom unutra dodajte borovnice i maline, sve dobro umešajte, rasporedite ravnomerno preko podloge od keksa, te ostatak keks smese utabajte odozgo.
  3. Ostavite tortu u frižideru oko 1 sat, potom je po želji odozgo pospite šećerom u prahu i poslužite. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.