majstorski
Ne zna se da li je bolje toplo ili hladno: Spremite obrok za 5 minuta, bogovska večera kojoj niko ne može odoleti
Može se praviti sa raznim povrćem, sirom, mesom ili biljem.
Fritata je tradicionalno italijansko jelo koje podseća na omlet, ali je bogatije i svestranije. Može se praviti sa raznim povrćem, sirom, mesom ili biljem, a jedno od najosvežavajućih i najjednostavnijih hranljivih obrok koji se lako priprema i još lakše pojede. Bilo da je servirate za doručak, brzi ručak ili laganu večeru, ova fritata je idealna za svaki dan – topla ili hladna, uvek je jednako ukusna.
- 6 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 350 g povrća po želji
- So i biber, po ukusu
- Maslinovo ulje, po potrebi
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk na dasci za sečenje. Razbijte jaja u činiju, dodajte so i biber, pa ih umutite viljuškom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i dodajte seckani luk. Pržite na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje dok ne postane staklast. Dodajte sitno seckano povrće i pržite još nekoliko minuta dok omekša. Sipajte umućena jaja preko, pa kuvajte na tihoj vatri bez mešanja.
Poklopite tiganj i pecite dok se fritata ne stegne s donje strane i ne počne da se odvaja od ivica. Pažljivo preokrenite fritatu pomoću tanjira ili lopatice i vratite je u tiganj da se zapeče i s druge strane još 2–3 minuta. Sklonite s vatre, ostavite da se malo prohladi, pa isecite na kriške i poslužite.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




