ukus koji osvaja
Majstorski doručak gotov za manje od 20 minuta: Recept za carske mafine koje ćete smazati za tren oka
Jedan od "smuti, pa prospi" recepata koji osvajaju na prvu.
Ako volite da jedete carsku pitu, onda ćete obožavati i ove mafine. Smesa je praktično ista, samo što je proizvod primamljiviji i dolazi u kalupima za mafine.
Carski mafini su veoma praktični, jer se brzo pripremaju i maltene spadaju u jedan od onih "smuti, pa prospi" recepata, brzo i stižu, a uz sve to, mogu da se jedu i kao doručak i kao večera, ali i užina.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 gr narendanog kačkavalja
- 100 gr iseckane šunke
- 3 narendana kisela krastavčića
- 150 gr pšeničnog brašna
- 50 gr kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- susam
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje.
U drugoj činiji pomešati obe vrste brašna, prašak za pecivo i začin, pa postepeno dodavati u smesu od jaja.
Kada ste napravili kompaktnu masu, ubacite kačkavalj, šunku i krastavčiće, pa promešajte kašikom.
Pripremljenu smesu stavite u kalupe za mafine, pospite susamom i pecite 20 minuta na 200 stepeni dok ne porumene.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




