RECEPT
Napravite dunavski paprikaš po receptu naših starih: Savršen je za one koji poste, a ukus je fantazija!
Ukus koji se pamti
Dunavski paprikaš je idealan izbor za one koji poste, a ako ga budete pravili po ovom receptu nećete moći da prestanete da ga jedete.
Potrebno je:
- 1kg šarana
- 1 kg bele ribe
- 5 glavica crnog luka
- ulje
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike crvene začinske paprike
- 2-3 dl soka od paradajza
- 1 dl crvenog vina, biber
Priprema:
Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite paprikaš uz kuvani krompir ili pirinač.
Bonus video:
(Espreso/ Najžena/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





