majstorski
Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Pripremite se za kulinarski doživljaj! Donosimo vam recept za sočne krmenadle koje se tope u ustima kao puter, prelivene najboljim saftom koji ste ikada probali!
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda. Savršen spoj mekog mesa i bogatog umaka učiniće da svi traže repete. Služite uz krompir i salatu i uživajte u svakom zalogaju. Pogledajte video i otkrijte tajnu!
Potrebno je:
- 3.4 krmenadle
- 2 -3 kašike brašna
- 1 kašičica slatke paprike
- soli ml. biber
- suvi začin
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belob luka
- 1 sveža paprika može ljuta
- 1 paradajz ili iz flaše
Priprema:
Krmenadle malo izlupati krmenadle posoliti i pobiberiti. Na foliju staviti brašno i mlevenu papriku izmešati. Svaku krmenadlu uvaljatai u brašno pa ih propržiti malo na ulju. Izvaditi, pa tu ubaciti seckan luk crni i beli i sve i zelenu paprika.
Pred kraj dodati oljušten i seckan paradajz. Dodati suvi začinć u jednu činiju dodati 2 kašike brašna ostalo od krmenadli, dodati 300 ml vode dodati origano može i kašičica belog luka u granulama.
Krmenadle staviti u tepsiju pa prelito sa prženim lukom i sipati vodu sa brašnom. Pokriti folijom, a rernu zagrejati na 220 stepeni.
Pred kraj otklopiti i zapeći krmenadle. Služiti uz krompir i salatu. Vrhunske kao puter tope se.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




