savršene
Punjene paprike bez mesa su stvorene za post i leto! Ukusnije nego mrsne, nema im ravanih
Iako je bez mesa, posna punjena paprika ne gubi ništa na svojoj punoći i aromi
Tokom Petrovskog posta posebno mesto zauzima posna punjena paprika.
Iako je bez mesa, posna punjena paprika ne gubi ništa na svojoj punoći i aromi, naprotiv, upravo zahvaljujući svežem povrću, začinima i pažljivo dinstanom pirinču, ovo jelo osvaja svojom jednostavnom elegancijom.
Potrebno je:
- 10 manjih paprika (babura)
- 200 g pirinča
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 tikvica
- 2 čena belog luka
- 1 paradajz (ili 2 kašike paradajz pirea)
- 50 ml ulja
- So, biber, suvi začin
- Kašičica aleve paprike
- Peršun i bosiljak po želji
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte rendanu šargarepu i tikvicu, pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte oprani pirinač, izgnječeni beli luk, seckani paradajz ili pire, začine i nalijte sa malo vode. Dinstajte dok pirinač ne upije tečnost, ali neka ostane polusuv. Skinite sa vatre i dodajte seckani peršun ili bosiljak.
Paprike očistite i napunite pripremljenim nadevom. Poređajte ih u šerpu, nalijte vodom skoro do vrha paprika i kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta.
Po želji, pred kraj možete napraviti zapršku od brašna i aleve paprike na malo ulja i dodati u šerpu za bogatiji ukus.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




