Punjene paprike bez mesa su stvorene za post i leto! Ukusnije nego mrsne, nema im ravanih
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

savršene

Punjene paprike bez mesa su stvorene za post i leto! Ukusnije nego mrsne, nema im ravanih

Iako je bez mesa, posna punjena paprika ne gubi ništa na svojoj punoći i aromi

Objavljeno: 09:59h

Tokom Petrovskog posta posebno mesto zauzima posna punjena paprika.

Iako je bez mesa, posna punjena paprika ne gubi ništa na svojoj punoći i aromi, naprotiv, upravo zahvaljujući svežem povrću, začinima i pažljivo dinstanom pirinču, ovo jelo osvaja svojom jednostavnom elegancijom.

Potrebno je:

- 10 manjih paprika (babura)

- 200 g pirinča

- 1 veća glavica crnog luka

- 2 šargarepe

- 1 tikvica

- 2 čena belog luka

- 1 paradajz (ili 2 kašike paradajz pirea)

- 50 ml ulja

- So, biber, suvi začin

- Kašičica aleve paprike

- Peršun i bosiljak po želji

Priprema:

Punjene paprike, Paprika
foto: Miljan ivkovi / Alamy / Alamy / Profimedia

Na ulju propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte rendanu šargarepu i tikvicu, pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte oprani pirinač, izgnječeni beli luk, seckani paradajz ili pire, začine i nalijte sa malo vode. Dinstajte dok pirinač ne upije tečnost, ali neka ostane polusuv. Skinite sa vatre i dodajte seckani peršun ili bosiljak.

Paprike očistite i napunite pripremljenim nadevom. Poređajte ih u šerpu, nalijte vodom skoro do vrha paprika i kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta.

Po želji, pred kraj možete napraviti zapršku od brašna i aleve paprike na malo ulja i dodati u šerpu za bogatiji ukus.

05:43

Osnovna škola predložila deci da zamene polove na nedelju dana - Kakve su posledice?

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.