Nutricionisti otkrili koji sastojak menja ukus graška: Biće mnogo ukusniji, nikada ga ovako niste spremali
Kuvanje graška, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

trik je tu...

Nutricionisti otkrili koji sastojak menja ukus graška: Biće mnogo ukusniji, nikada ga ovako niste spremali

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak

Objavljeno:

Domaćice kažu da nema jednostavnijeg jela za kuvanje od graška. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog.

U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

Grašak
Grašakfoto: Thawatchai Chawong / Alamy / Alamy / Profimedia

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.

Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Bonus video:

21:04

KOJEKUDE-S03-EP13-HRANA

(Espreso/Krstarica/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.