
neodoljiv ukus
Majstorski ručak spreman za manje od 20 minuta: Za sve ljubitelje tikvica ovo će biti pravi užitak, uspeva svima
Spremite ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.
Probajte najbolji recept za tikvice sa šunkom i sirom iz rerne.
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 150 g šunke (seckane na kockice ili trake)
- 100 g rendanog sira (može kačkavalj, mocarela ili neki po tvom ukusu)
- 2 jajeta
- 100 ml pavlake za kuvanje ili kiselog mleka
- 1 manji crni luk (po želji)
- So, biber, i malo suvog začina (npr. origano, bosiljak)
- Malo ulja ili putera za podmazivanje
Priprema:
Tikvice operi i iseci na tanke kolutove ili polukolutove. Po želji, na malo ulja proprži sitno seckani luk dok ne omekša. U dublju posudu umutiti jaja sa pavlakom (ili kiselim mlekom), dodaj so, biber i začine. U podmazan pleh ili vatrostalnu posudu poređaj red tikvica, pa pospi šunku i malo luka (ako koristiš). Preko toga prelij malo od smese sa jajima. Pospi rendani sir.
Ponovi slojeve dok ne potrošiš sastojke, a poslednji sloj neka bude sir i malo smese sa jajima.
Stavi u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i peci 25-30 minuta, dok lepo porumeni.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!