Za pola sata spremite ručak za 2 dana: Ništa brže niste spremili, a slađe pojeli, uspeva apsolutni svima
Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Za pola sata spremite ručak za 2 dana: Ništa brže niste spremili, a slađe pojeli, uspeva apsolutni svima

Ukoliko nemate ručak, ali ni mnogo vremena, ovaj recept će vas oduševiti

Objavljeno:

Tokom velikih letnjih vrućina najbolje je spremiti i uživati u ukusnim jelima od povrća, koja se brzo spremaju i još brže nestaju s tanjira.

Jela od tikvica, paprika, krompira omiljena su tokom vrućina.

Donosimo vam recept za ukusno jelo koje se sprema za tili čas, a toliko je ukusno da nikada ne može da dosadi.

Recept:

  • 6 pilećih bataka bez koske
  • 200 g kukuruza
  • 200 g graška
  • 3 krompira
  • 3 šargarepe
  • 2 paprike
  • glavica crnog luka
  • 1 praziluk
  • malo belog luka u prahu
  • 50 ml ulja
  • začini
  • 200 g pirinča
  • 250 g kačkavalja

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite meso koje ste prethodno usolili, zatim odozgo poređajte povrće, oprani pirinač i prelijte sa 3 čaše pilećeg bujona i ulje. Ako nemate kockicu za supu, može i da se razmuti malo suvog začina u vodu i da se time prelije.

Stavite u rernu na pola sata, a potom izvadite i meso izvucite na površinu tako da kožica bude ka gore, da bi se lepo zapekla. Vratite u rernu na još 15 minuta na 220 stepeni.

Ako je potrebno dodajte još malo tečnosti. Nakon 15 minuta izvadite, proverite da li je meso pečeno, i ako jeste dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Isključite rernu i vratite vatrostalnu da u nju samo koliko da se kačkavalj istopi. To je sve, uživajte, prijatno.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.