
prijatno
Za pola sata spremite ručak za 2 dana: Ništa brže niste spremili, a slađe pojeli, uspeva apsolutni svima
Ukoliko nemate ručak, ali ni mnogo vremena, ovaj recept će vas oduševiti
Tokom velikih letnjih vrućina najbolje je spremiti i uživati u ukusnim jelima od povrća, koja se brzo spremaju i još brže nestaju s tanjira.
Jela od tikvica, paprika, krompira omiljena su tokom vrućina.
Donosimo vam recept za ukusno jelo koje se sprema za tili čas, a toliko je ukusno da nikada ne može da dosadi.
Recept:
- 6 pilećih bataka bez koske
- 200 g kukuruza
- 200 g graška
- 3 krompira
- 3 šargarepe
- 2 paprike
- glavica crnog luka
- 1 praziluk
- malo belog luka u prahu
- 50 ml ulja
- začini
- 200 g pirinča
- 250 g kačkavalja
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite meso koje ste prethodno usolili, zatim odozgo poređajte povrće, oprani pirinač i prelijte sa 3 čaše pilećeg bujona i ulje. Ako nemate kockicu za supu, može i da se razmuti malo suvog začina u vodu i da se time prelije.
Stavite u rernu na pola sata, a potom izvadite i meso izvucite na površinu tako da kožica bude ka gore, da bi se lepo zapekla. Vratite u rernu na još 15 minuta na 220 stepeni.
Ako je potrebno dodajte još malo tečnosti. Nakon 15 minuta izvadite, proverite da li je meso pečeno, i ako jeste dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Isključite rernu i vratite vatrostalnu da u nju samo koliko da se kačkavalj istopi. To je sve, uživajte, prijatno.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!