lagana i kremasta
Ova torta je poslastičarska magija, a sprema se iznenađujuće lako! Ima toliko specifično ime da se ne zaboravlja
Sprema se iznenađujuće lako, a rezultat izgleda kao da je stigla iz vrhunske poslastičarnice.
Torta Ptičje mleko je lagana poslastica koja je izbor za svake prilike.
Spoj vazdušaste kakao kore, bogatog fila od belanaca i nežne čokoladne glazure obradovaće vaše najmilije.
Sprema se iznenađujuće lako, a rezultat izgleda kao da je stigla iz vrhunske poslastičarnice.
Za biskvit: 3 jaja, 125 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 125 g šećera, 50 g kakaa, 30 g putera
Za fil: 5 belanaca, 300 g šećera u prahu, 10 g želatina, 100 ml vode
Za glazuru: 100 g crne čokolade, 700 g putera, 30 ml karamel sirupa
Priprema:
Jaja i šećer umutiti, dodati otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve dobro jediniti mikserom. Sipati u pleh prečnika 20 cm sa obručem, poravnati i peći 25 minuta na 180 stepeni. Izvaditi na dasku, premazati karamel sosom, pa vratiti obruč sa pleha.
Umutiti belanca sa šećerom u prahu, dodati razmućen želatin pa preliti polovinu smese preko kore, a u drugu polovinu dodati 20 g kakaa i umutiti. Sipati preko belog fila i promešati kašikom lagano da se prošaraju filovi (ako želite mermerni efekat, a može da bude i čisto bela, kao na slici). Poravnati, pa staviti u frižider na dva sata.
Otopiti čokoladu s puterom pa preliti preko ohlađene torte i vratiti u frižider na 30 minuta.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




