Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Slatki kupus u tanjiru, Foto: Printscreen/youtube/Najbolji domaći recepti

kida koliko je dobar

Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku

Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus

Objavljeno:

Slatki kupus po mađarskom receptu je jelo na kašiku kome nećete odoleti čak ni tokom leta.

Sastojci:

1 glavica kupusa

1 l paradajz sosa

475 ml vode

2-3 kašike paradajz pirea

1 glavica crnog luka

Priprema slatkog kupusa
Priprema slatkog kupusafoto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

jedna stabljika celera

2 šargarepe

4 kašike ulja

3 kašike običnog brašna

1 kašičica mlevene slatke paprike

0,5 kašičice mlevenog kima

1 kašika šećera ili po ukusu

1 kašičica soli

Savet +

Servirajte uz pečeno meso, ćufte ili samo uz lep hrskavi hleb.

Recept za slatki kupus po mađarskom receptu

Kako biste pripremili slatki kupus na ovaj način, prvo uklonite spoljašnje ili oštećene listove sa kupusa i podelite ga na četvrtine. Po potrebi isperite, isecite i bacite čvrstu sredinu, pa isecite listove na trakice. Oljuštite crni luk i ostavite ga celog.

Stavite trakice kupusa u duboku šerpu, dodajte šolju vode, šargarepu, paradajz sos i paradajz pire. Začinite solju i mlevenim kimom. Ubacite ceo luk sa stabljikom celera i kuvajte na srednjoj vatri dok kupus ne omekša, oko pola sata.

Kuvanje slatkog kupusa
Kuvanje slatkog kupusafoto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

Kada je kupus gotov, bacite luk i stabljiku celera. Proverite da li treba da dolijete malo vode, držeći jelo da ključa na laganoj vatri. Zatim pripremite zapršku za zgušnjavanje sosa. U malom tiganju zagrejte oko 4 kašike ulja, dodajte 3 ravne kašike običnog brašna i pržite na srednje laganoj vatri dok ne počne da rumeni.

Sklonite sa vatre, umešajte kašičicu slatke paprike u prahu. Dodajte oko šolju hladne vode uz neprekidno mešanje, a zatim sipajte ovu smesu u ključalo jelo sa kupusom.

Mešajte dok se sos ne zgusne i grudvice brašna se ne rastvore. Zasladite sa malo šećera po ukusu i krčkajte na tački ključanja nekoliko minuta. Uživajte!

Bonus video:

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa/Lena sudar/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.