Projara kakvu nikad niste jeli: Jednostavna i brza za pripremu, a svaki zalogaj je uživanje, morate da probate
Projara, Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Projara kakvu nikad niste jeli: Jednostavna i brza za pripremu, a svaki zalogaj je uživanje, morate da probate

Krije savršen balans ukusa i teksture.

Objavljeno:

Pripremite najfiniju projaru koja će vas oduševiti na prvi zalogaj i prevariti sva čula! Zaboravite na dosadne projarice, jer ova lepotica, iako izgleda kao slatka torta, krije savršen balans ukusa i teksture.

Spoj kukuruznog i hlebnog brašna, jogurta, mleka i lanenog semena daje joj posebnu sočnost i mekoću iznutra, uz neodoljivu zlatnu koricu spolja.

Jednostavna i brza za pripremu, ova projara je idealna za doručak, užinu ili večeru, a najbolje je da je služite toplu. Garantujemo da će postati vaš novi omiljeni recept!

Projara
foto: Bakina kuhinja

Sastav:

  • 4 krupna jaja ili 5 sitnija
  • 200 gr kukuruznog brašna
  • 100 gr hlebnog brašna
  • 1/2 praška za peciva
  • 10 gr rastopljenog kvasca
  • 100 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml mleka
  • 1 kašike lanenog semena
  • soli
Projara
foto: Bakina kuhinja

Priprema

Umutiti jaja, dodati kukuruzno brašno, hlebno brašno sa praškom za pecivo i soli. Dodati ulje, jogurt mleko i laneno seme.

Sve lagano izmešati i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 220 stepeni 30 minuta da se lepo ispeče. Seći na kocke i služiti toplu.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.