voda ide na usta
Hrskavi krompir iz rerne po proverenom receptu: Samo ovako će biti sočan i ukusan, a svakome uspeva iz prve!
Pečeni krompir je jedan od omiljenih priloga.
Pečeni krompir je jedan od omiljenih priloga. Ide uz sva jela od mesa i odlično ide uz sezonske salate. Međutim, mnoge domaćice imaju problem u pripremi jer se slepi tokom pečenja i nije dovoljno hrskav.
Da vam se to ne bi desilo, ovo je proveren recept: Sastojci: 1 kg krompira 2 kašike kukuruznog brašna 100 ml ulja soli po želji bilje (prema ukusu)
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i blanširajte u malo posoljenoj vodi. Zatim prebacite u cediljku, malo ohladite i pospite kukuruznim brašnom. Protresite cediljku da krompir bude što više posut brašnom sa svih strana. Uključite rernu na 220 stepeni, nauljite tepsiju u kojoj ćete peći krompir, pa stavite u rernu. Tek kada se ulje zagreje, izvadite pleh iz rerne, stavite krompir i vratite u rernu da porumeni, ali smanjite temperaturu na 200 stepeni. Ako volite začinsko bilje, dodajte ih čim krompir prebacite u vreli pleh. Ako krompir stavite u pleh sa hladnim uljem, pri pečenju će se slepiti i raspasti kada ga izvadite. Vrući pleh sa zagrejanim uljem obezbeđuje da se krompir tokom pečenja ne lepi za tepsiju. Posle dvadesetak minuta, krompir treba da bude pečen, zlatan i hrskav. Poslužite dok je još toplo.
Bonus video:
Espreso/n1/TM
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




