prijatno
Sočne pitice čija priprema traje 10 minuta: Možete dodati sir, spanać ili semenke, uspevaju apsolutno uvek
Domaće pituljice od kupovnih kora prave se očas posla i u samo nekoliko poteza, a cela porodica će uživati u njima.
Za doručak ili večeru, domaće pitice od gotovih kora uvek su dobro rešenje kad želite dobro da se najedete, a da ne provedete previše vremena u kuhinji.
Mi vam u nastavku predstavljamo jednostavan recept, a po želji možete dodati sitan sir, spanać, semenke...
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora
- 3 jajeta
- 2 čaše jogurta
- pola kašičice praška za pecivo
- malo ulja
- so po ukusu
- susam ili kim po želji
Priprema
- Umutite jaja penasto, pa im dodajte so po ukusu, malo ulja i jogurt i promešajte.
- Iscepkajte kore za pitu, pa ih umačite u smesu.
- Poređajte korpice za pečenje u kalup za mafine, pa ih punite dobro nakvašenim koricama.
- Pospite susamom ili kimom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.
Pred kraj zabodite čačkalicu u sredinu pitica i ako izađe čista – možete da izvadite kalup. Pokrijte vlažnom i čistom krpom, pa služite posle desetak minuta.
Bonus video:
(Espreso/T.S.R./Glossy/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




