majstorski
Naučite da ispletete jednu finu, slatku pogaču, punu krema na radost vaše dece: Baka podelila recept zlata vredan
Idealna je za doručak, užinu, ili kao slatki deo praznične trpeze.
Ova pogača je prava poslastica koja će oduševiti sve, a posebno decu! Mekano, slatko testo punjeno bogatim kremom, pleteno u prelepom obliku i posuto susamom, predstavlja vizuelni i gastronomski užitak.
Idealna je za doručak, užinu ili kao slatki deo praznične trpeze. Priprema zahteva malo truda, ali je rezultat vredan svake minute.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 550-600 gr brašna
- 1 jaja
- 20 ml ulja
- 200 gr krema
Priprema:
U mleko izmrviti kvasac dodati šećer i malo brašna. Kad nadođe dodati ostatak mleka ulje brašno i malo soli.
Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Istresti na sto pobrašnjiven i oklagijom razvući u pravougaonik.
Na jedan kraj staviti krem pa dva puta preklopiti ostatak posećo u trake pa plesti kao što je prikazano u Videu. Sataviti u okrugli pleh obložen pek papirom.
Pokriti da se udvostruči i premazati žumancetom u koji ste stavili 2 kašike mleka. Posutu susamom i peći na 180 stepeni 50 minuta- Pokriti krpom da se ohladi i služiti. Fenomenalna!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




