Naučite da ispletete jednu finu, slatku pogaču, punu krema na radost vaše dece: Baka podelila recept zlata vredan
Foto: Bakina kuhinja

majstorski

Naučite da ispletete jednu finu, slatku pogaču, punu krema na radost vaše dece: Baka podelila recept zlata vredan

Idealna je za doručak, užinu, ili kao slatki deo praznične trpeze.

Objavljeno:

Ova pogača je prava poslastica koja će oduševiti sve, a posebno decu! Mekano, slatko testo punjeno bogatim kremom, pleteno u prelepom obliku i posuto susamom, predstavlja vizuelni i gastronomski užitak.

Idealna je za doručak, užinu ili kao slatki deo praznične trpeze. Priprema zahteva malo truda, ali je rezultat vredan svake minute.

Potrebno je:

  • 250 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 550-600 gr brašna
  • 1 jaja
  • 20 ml ulja
  • 200 gr krema
Pogača
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U mleko izmrviti kvasac dodati šećer i malo brašna. Kad nadođe dodati ostatak mleka ulje brašno i malo soli.

Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Istresti na sto pobrašnjiven i oklagijom razvući u pravougaonik.

Pogača
foto: Bakina kuhinja

Na jedan kraj staviti krem pa dva puta preklopiti ostatak posećo u trake pa plesti kao što je prikazano u Videu. Sataviti u okrugli pleh obložen pek papirom.

Pokriti da se udvostruči i premazati žumancetom u koji ste stavili 2 kašike mleka. Posutu susamom i peći na 180 stepeni 50 minuta- Pokriti krpom da se ohladi i služiti. Fenomenalna!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.