
predobar
Ovom pasulju na italijanski način ni srpski ne može da priđe! Ima takav miris da će opiti celu kuću, i šire
Vrlo je aromatičan zbog začinskog bilja u njemu.
Ukoliko ste već navikli na srpski pasulj, ovaj na italijanski način će vas tek oboriti s nogu.
Vrlo je aromatičan zbog začinskog bilja u njemu.
U nastavku prenosimo recept u celosti.
Sastojci:
2 konzerve crvenog pasulja (30 oz ili 2x 850g)
1 šolja sitnije paste
100g iseckane slanine
1 veći luk, sitno iseckan
3 čena belog luka, sitno iseckanog
1 kašika maslinovog ulja
6 šolja supe ili vode (1 1/2l)
1 kašika osušenog ili svežeg timijana
1 kašika osušenog ili svežeg ruzmarina
1 list lovora
so i biber
izrendan parmezan
Priprema:

U manji komad gaze stavite začine, timijan, ruzmarin i lovorov list, i od toga napravite vrećicu koju ćete zavezati koncem.
Pasulj izvadite iz konzerve i stavite u veću cediljku da se dobro procedi. Umesto pasulja iz konzerve možete koristiti i pasulj koji ste sami skuvali, ali za to vam treba najmanje dva sata.
Iseckajte luk i slaninu.U lonac najpre stavite slaninu da se prži oko 3 minuta, dok ne postane hrskava, zatim dodajte maslinovo ulje. Zatim stavite crni luk da se prže oko 3 minuta, a onda dodajte beli luk i pržite ga ne duže od jednog minuta.
U lonac sipajte 6 šolja vode ili supe, 3/4 pasulja i vrećicu sa začinima. Pojačajte vatru sve dok čorba ne počne da ključa, a zatim je smanjite, poklopite lonac i kuvajte 10 minuta.
Preostali deo pasulja izgnječite viljuškom i stavite ga u lonac.Pojačajte vatru i dodajte šolju makarona. Kuvajte sve još oko 10 minuta.
Makaroni ne bi trebalo da budu prekuvani! Izbacite vrećicu sa začinima.Dodajte so i svež biber ukoliko ima potrebe.
(Espreso/ona.telegraf/sobiberblog/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!