Mekano iznutra, a spolja hrskavo: Testo za picu spremno za 15 minuta, potrebno je samo 5 sastojaka
Pica, Foto: TIAM SEONG YEW / Panthermedia / Profimedia

probajte

Mekano iznutra, a spolja hrskavo: Testo za picu spremno za 15 minuta, potrebno je samo 5 sastojaka

Najlepše od svega je što ne zahteva nikakvo čekanje da naraste!

Objavljeno:

Ako vam se iznenada prijede domaća pica, a nemate mnogo vremena, ovaj recept za brzo testo biće pravo rešenje!

Spremno je za samo 15 minuta, a ukus mu ni malo ne zaostaje za klasičnim, duže fermentisanim testima. Idealno je za brze večere, druženja s prijateljima ili kada želite da iznenadite ukućane mirisom sveže pečene pice.

Mekano iznutra, a spolja hrskavo – ovo testo je savršena podloga za razne nadeve.

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo (10 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 150 ml jogurta ili grčkog jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

  1. U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
  2. Dodajte jogurt i maslinovo ulje, pa sve dobro izmešajte varjačom ili rukom dok ne dobijete glatko testo.
  3. Ako je testo lepljivo, dodajte još malo brašna – treba da bude mekano, ali da se ne lepi za prste.
  4. Odmah ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini u oblik koji vam odgovara (okrugli ili pravougaoni).
  5. Premažite sosom po želji, dodajte nadev i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 10-12 minuta, dok ne porumeni.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.