najnovije
Napravite smesu za palačinke i nabavite mleveno meso! Imate ručak kom ne bi odoleo ni Stevo Karapandža, topi se
Spremna je za tili ča
Brzinska slana torta napravljena od palačinki i mlevenog mesa mnogima je brzo postala omiljena.
Osim što je veoma ukusna - spremna je za tili čas, te ne zahteva previše truda. Idealna za iznenadne goste!
Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 2 kašike graška
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika ajvara
- 100-150 g rendanog kačkavalja
- 2-3 dl kisele pavlake
- so
- muskatni oraščić
- 5-6 većih pečenih slanih palačinki
Priprema:
Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate. Kada je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem. Dok se smesa hladi, ispecite malo deblje palačinke. U tepsiji ređajte naizmenično palačinke i fil dok ne utrošite sav materijal. Završite palačinkom. Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom. Stavite da se zapeče na 180 stepeni dok ne porumeni.
Savet:
Smesu za palačinke napravite od 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete dodati i seckane šampinjone.
Bonus video:
(Espresos/LepaSrećna/M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




