prijatno
Ručak za sve prave gurmane: Ukoliko volite pikantnije ukuse ovo jelo je za vas, uspeva baš svima
Odlična ideja za današnji ručak.
Piletina je meso koje se najbrže sprema, zato domaćice vole da ga koriste za pripremu ručka.
Potrebno je:
- 5 do 6 paprike
- 1 do 2 ljute papričice
- 1 karabatak sa batakom
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 200 gr kravljeg sira
- 3 kašike pavlake ili 200 ml jogurta
- začini po ukusu
Priprema: Papriku i papričice ispržiti na ulju. Zatim na istom ulju ispržite delove piletine u koje ste dodali začine po vašem ukusu. Zatim na istom ulju ispržite 3 čena belog luka, beli deo zelenog crnog luka, dodajte 2 kašike brašna i mleko i mrvljeni sir pa još i pavlaku i začine po ukusu i tako napravite ukusan beli fil. Dodajte u taj fil paprike i piletinu i neka se sve krčka na laganoj vatri. Preko dodajte peršun i poslužite uz vruće lepinje ili domaći hleb.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




