Nekada su ovo spremale sve bake, a danas su na ovo jelo zaboravili mnogi: Ovo može biti idealan obrok za porodicu
Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Nekada su ovo spremale sve bake, a danas su na ovo jelo zaboravili mnogi: Ovo može biti idealan obrok za porodicu

Ovo jelo sprema se lako i brzo.

Objavljeno:

Ovo jelo se priprema od celog zrna sa dodatkom svega što se nađe u kući.

Bungur je veoma zdravo jelo, a priprema se brzo i lako, što nam omogućava da napravimo brzi doručak u kome će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 700 grama pšenice
  • 300 grama kajmaka
  • 2 decilitra mleka
  • soli po ukusu

Priprema:

  1. Očišćenu i opranu pšenicu kuvajte oko sat vremena da se zrna ne raspadnu.
  2. Pšenicu ocedite, ohladite i sameljite u mašini za mlevenje mesa.
  3. Ovako pripremljenu pšenicu stavite u šerpu, zalijte vodom, posolite i ostavite da se kuva.
  4. Tokom kuvanja dodajte malo vode, ali pazite da ne ostane previše tečnosti.
  5. Kada je žito skuvano, dodajte kajmak i mleko, promešajte i poslužite.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.