Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia
probajte
Nekada su ovo spremale sve bake, a danas su na ovo jelo zaboravili mnogi: Ovo može biti idealan obrok za porodicu
Ovo jelo sprema se lako i brzo.
Objavljeno:
Ovo jelo se priprema od celog zrna sa dodatkom svega što se nađe u kući.
Bungur je veoma zdravo jelo, a priprema se brzo i lako, što nam omogućava da napravimo brzi doručak u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 700 grama pšenice
- 300 grama kajmaka
- 2 decilitra mleka
- soli po ukusu
Priprema:
- Očišćenu i opranu pšenicu kuvajte oko sat vremena da se zrna ne raspadnu.
- Pšenicu ocedite, ohladite i sameljite u mašini za mlevenje mesa.
- Ovako pripremljenu pšenicu stavite u šerpu, zalijte vodom, posolite i ostavite da se kuva.
- Tokom kuvanja dodajte malo vode, ali pazite da ne ostane previše tečnosti.
- Kada je žito skuvano, dodajte kajmak i mleko, promešajte i poslužite.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




